«Студентські роки – це коли імпульс і натхнення можуть творити дива. Ваша енергія шукає пригод, шукає можливості, пізнає світ, що потім відображується на вашому житті. Активності, які дає університет, колектив, де ви формуєтесь як особистість, дають старт подальшим перемогам. Цей шлях пізнання дуже яскравий, а часи незабутні. Саме в студентські роки формуються ті зв’язки, якими ви будете користуватися постійно. Не втрачайте можливості, пробуйте нове, нічого не бійтеся, насолоджуйтеся цими роками, – привітав студентів Антон Чубенко та вручив відзнаки активістам ПДАУ.
Експертний центр «Milk Local Product», який створили у межах проєкту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+, запрацював на першому поверсі унівеститету.
Керівниця центру Лариса Кузьменко, завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького, розповіла, що в тут виготовляють різні види мꞌяких сирів за класичними та авторськими рецептами.
«У центрі проводять практичні заняття для студентів. З початку широкомасштабного вторгнення на обладнанні експертного центру перероблено понад 3,5 т молока, яке постачали господарства Полтавського району. Загалом виготовлено близько 350 кг м’якого сиру (soft cheese) та 600 л йогурту, які передали у їдальні університету для харчування ВПО», – розповіла Лариса Кузьменко.
У 2024 році в центрі стартував навчальний курс «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів», де слухачі отримують теоретичні і практичні знання з технології виробництва кисломолочних напоїв, сиру, сметани, контролю якості продукції, а також вивчають необхідне обладнання для виробництва кисломолочних продуктів.
На урочистостях студенти могли продегустувати продукцію сироварні та ознайомитися з особливостями української кухні.
Підпишіться, щоб отримувати листи.